Skip to main content

AUTHOR'S INTERVIEW: STAY WITH ME BY NITIN KALAL

Questionnaire :


1) When did you first realize you wanted to be a writer?
Ans.- I was in 8th class when I wrote my first poetry. At that time I was probably unaware of the literary world, as we all know writing is different thing and published your stuff is tuff task. I used to write or write even today only because I love to write. The only difference between then and now is, now my writing has been published. My last novel “Stay with me” was published in January 2018.

2) How long does it take you to write a book?
Ans.- It took 6 to 8 months to write a book.

3) What is your work schedule when you are writing?
Ans.- I do not have any fix schedule for writing, I only write when I get better ideas to write. And it was very difficult for me to do any work in a fix schedule, as I am very lazy.

4) What would you say is your interesting writing quirk?
Ans.- I do not want to restricted myself in any fix genre. I wanted to write for different things and for different aspects. There are many stories around us. Some Love stories, some social, some inspirational, some relate to good things and some is about bad, I want to obsess them and write on them.


5) Where do you get your information or ideas for your books?
Ans.- We are living in a society where there are many stories around us. We do not need to get any idea from outside. I observe the things, live the circumstances and write on them.

6) What do you like to do when you're not writing ?
Ans.- I am working for a Destitute home.

7) Tell us something about your novel/book?
Ans.- “Stay With Me” is about the purity of love. We always define love as a lust, but love always relate to emotions, not to physical needs.

And,

8) What one of the most surprising thing you learned in creating your books?
Ans.- It might have seemed strange to say, but I lived those character during writing my novel and the beauty of love I probably learned from my own book.

Link to buy :

https://www.amazon.in/Stay-Me-Nitin-Kalal/dp/8193503384/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1548067839&sr=8-1&keywords=nitin+kalal 

INTERVIEWED BY :
TEAM BOOK RACKOON

Comments

Popular posts from this blog

IN A BRIEF DISCUSSION WITH AUTHOR ABU SIDDIK

Bio: Abu Siddik, Assistant Professor at the Department of English, Falakata College, West Bengal, is also a Guest Faculty at the Department of English, Cooch Behar Panchanan Barma University, West Bengal, India. He did his Ph. D. on William Faulkner from Vidyasagar University. He has published several articles of merit on subaltern and cultural studies. He is the editor of Representation of the Marginalized in Indian writings in English (2014). His areas of interest include American Literature, Postcolonial Literature, Cultural Studies, Subaltern Studies, and Literary and Cultural Theories. He is presently working on a project entitled “Representations of Bengali Muslims as Marginals: A Study of Select Cultural Texts and Daily lived Experiences”.He has edited Representation of the Marginalized in Indian Writings in English (2015). He is the author of Misfit Parents in Faulkner’s Select Texts (2015), Banglar Musolman (2018). His short fictions and poems appea...

Author's Interview: Bargad Ka Ped: Waqt Ke Pher Se Phere Lekar Kuch Lamhein Talashne Nikla by Tejas

Questionnaire:        1) when did you first realize you wanted to be a writer ? My journey with the time, with the stories and with the poetries started in childhood. When, I was introduced to the world of imaginations, to the books by my father. In every story, I could find myself; I can sense an immense pleasure and started converting my emotions and happiness into writing. Probably that was the start of my journey as an author. 2) how long does it take you to write a book ? I never put any timeframe. For me, a book is a bundle of emotions and emotions needed to flow in you. If I have not explained well, and as a reader, if It's hard to mingle with those feelings, I have to work more. I always judge the book as a reader, If I am not satisfied with the detailing of emotions, I am sure that I am not ready to publish it. 3) what is your work schedule when you are writing ? It all about feels, I write when i feel it.; th...

IN A DEEP CONVERSATION WITH DR. KAMAL KANT LAL

                                                                       About the author: I am an MBBS doctor with more than thirty years of professional experience. I have worked as a consultant in WHO for ten years. I have worked in government hospitals, Industrial Hospitals and presently I am doing private practice. This is my first book. My second book is ‘Badol da’s Belly Dance’, which has been published by Amazon – both kindle and paperback. I am actively writing and by the end of 2019 two more books will be published. The book is already with you. About the book: Can we ever be relieved of guilt or does it travel with us to ...