Skip to main content

AUTHOR'S INTERVIEW: NAZARIYA: EK YUVA SOCH


ABOUT THE BOOK:

"नजरिया- एक युवा सोच" जैसा कि शीर्षक से ही स्पष्ट होता है कि लेखक के मन में क्या है? पुस्तक के बारे में कुछ कहने से पहले मैं यह कहना चाहता हूं कि भविष्य युवाओं का ही है। जिस देश में युवा ताकतवर होंगे, वह देश ताकतवर होगा। आज राजनीतिक दृष्टि से देखा जाए तो प्राय: सभी राजनीति दल भी इसी राह पर चल रहे हैं और युवाओं का आगे कर रहे हैं। हमारे देश में भी युवाओं की अच्छी खासी आबादी है। युवाओं में असीम ऊर्जा होती है। वह कुछ भी कर गुजरने में सक्षम होते हैं। जिसने भी युवाओं को पहचान लिया, समझो उसने भविष्य पहचान लिया। इसके बावजूद आज युवाओं के लिए बहुत कुछ करने की जरूरत है। सरकार की नीतियां भी युवाओं का केन्द्र में रखकर बनती हैं। युवा पीढ़ी ताकतवर रहेगी तो हम ताकतवर रहेंगे। युवा शिक्षित होंगे तो देश शिक्षित होगा। युवाओं के कंधे पर ही सब कुछ टिका है| लेखक अंकित कुंवर स्वयं एक युवा हैं और जाहिर है कि उन्होंने इस सोच को जागरूक करने के लिए अपने लेखों का ताना-बाना बुना है। चार खंडों में विभक्त इस संग्रह में लेखक ने अपने लेखों को शामिल किया है। इन लेखों में समाज में फैली विसंगतियों को जहां रेखांकित किया गया है, वहीं एक राह दिखाने का भी प्रयास किया गया है।



ABOUT THE AUTHOR:

Ankit Kunwar is an youngest author. He started his journey of being author in third year of graduation. He is really inspiring author. He is appreciated by Former President Of India for his out standing work in writing. He is from poor background. when he started writing he faced too much problems such as lack of resources, support etc. but now he has done very appreciative work. He has written his first novel, Apart from that he likes to play cricket and in free time he likes to write stories. Currently he is working on his next book which is about love story. He says thanks to his mother's and father's for his success. according to Ankit, you don't need to wait for someone who comes to help you, you just need to create a self help confidence to do something.

QUESTIONNAIRE:


1) when did you first realize you wanted to be a writer ?
Ans: I hadn't thought about writing. When I completed higher education from government school. I started writing articles in newspaper. I can say it was a starting point for me to being author.



2) how long does it take you to write a book ?
Ans: Probably I took three months for writing of my first book.



3) what is your work schedule when you are writing ?
Ans: About My schedule I do my book writing twice in a day




4) what would you say is your interesting writing quirk ?
Ans: Yes, I write something daily because if you're in search of better so you need to engage with something.

5) where do you get your information or ideas for your books ?
Ans: About my book writing ideas I usually read books and newspapers. I like to read stories books. I get some unique collection of ideas for writing by reading newspaper articles and books



6) what do you like to do when you're not writing ?
Ans: Except Writing books, I listen music and play cricket in free time.

7) tell us something about your novel/book ?
Ans: My first book which is hindi novel on issues facing by India and World. According to me I would like to say that everyone who is writer must write for society in the form of social massage. it is necessary in today's world that whatever is going to writer must have meaningful massage for reader's. I mentioned here that I have written a book 'NazariyaEkYuvaSoch' which is must readable for people's because it's contained social massage for people's. 

And,

8) what one of the most surprising thing you learned in creating your books ?


Ans: It is very hard question for me but I would like to answer this question. When I was writing book I was thinking about readers of this book. Now I have thought that I should write better and don't think about reader's. If I write good then readers will read this good writing. 

Link to buy:
https://www.amazon.in/Nazariya-Yuva-Soch-Ankit-Kunwar/dp/B07FZMQF79/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1548157114&sr=8-1&keywords=ankit+kunwar


Comments

Post a Comment

Thank you for your valuable opinion

Popular posts from this blog

IN A BRIEF DISCUSSION WITH AUTHOR ABU SIDDIK

Bio: Abu Siddik, Assistant Professor at the Department of English, Falakata College, West Bengal, is also a Guest Faculty at the Department of English, Cooch Behar Panchanan Barma University, West Bengal, India. He did his Ph. D. on William Faulkner from Vidyasagar University. He has published several articles of merit on subaltern and cultural studies. He is the editor of Representation of the Marginalized in Indian writings in English (2014). His areas of interest include American Literature, Postcolonial Literature, Cultural Studies, Subaltern Studies, and Literary and Cultural Theories. He is presently working on a project entitled “Representations of Bengali Muslims as Marginals: A Study of Select Cultural Texts and Daily lived Experiences”.He has edited Representation of the Marginalized in Indian Writings in English (2015). He is the author of Misfit Parents in Faulkner’s Select Texts (2015), Banglar Musolman (2018). His short fictions and poems appea...

Author's Interview: Bargad Ka Ped: Waqt Ke Pher Se Phere Lekar Kuch Lamhein Talashne Nikla by Tejas

Questionnaire:        1) when did you first realize you wanted to be a writer ? My journey with the time, with the stories and with the poetries started in childhood. When, I was introduced to the world of imaginations, to the books by my father. In every story, I could find myself; I can sense an immense pleasure and started converting my emotions and happiness into writing. Probably that was the start of my journey as an author. 2) how long does it take you to write a book ? I never put any timeframe. For me, a book is a bundle of emotions and emotions needed to flow in you. If I have not explained well, and as a reader, if It's hard to mingle with those feelings, I have to work more. I always judge the book as a reader, If I am not satisfied with the detailing of emotions, I am sure that I am not ready to publish it. 3) what is your work schedule when you are writing ? It all about feels, I write when i feel it.; th...

IN A DEEP CONVERSATION WITH DR. KAMAL KANT LAL

                                                                       About the author: I am an MBBS doctor with more than thirty years of professional experience. I have worked as a consultant in WHO for ten years. I have worked in government hospitals, Industrial Hospitals and presently I am doing private practice. This is my first book. My second book is ‘Badol da’s Belly Dance’, which has been published by Amazon – both kindle and paperback. I am actively writing and by the end of 2019 two more books will be published. The book is already with you. About the book: Can we ever be relieved of guilt or does it travel with us to ...